Vanwege het hernieuwde echokwaliteitsregister gelden er nu bijkomende scholingseisen, zoals bijvoorbeeld hands on trainingen. Maar ook logboeken moeten nu vaker worden voorgelegd ter beoordeling. Of je nu wilt deelnemen aan een training omdat het van je gevraagd wordt, wilt oefenen om goede beelden voor je portfolio te verkrijgen of omdat je gewoon even je vaardigheden wilt opfrissen; de hands on trainers van Echo Heerlen kunnen je ermee helpen. Na het volgen van de deze training ken je de mogelijkheden, beperkingen en valkuilen van het onderzoek en van jezelf. Dit alles onder leiding van een ervaren en door de BEN geaccrediteerde trainer, in een veilige omgeving met kleine groepjes. De trainingen worden gegeven op onze locatie in Heerlen, op high-end apparatuur. Mochten jullie een training op jullie eigen locatie/apparaat wensen, kunnen de mogelijkheden altijd besproken worden. Hiervoor wordt dan wel een kilometer- en reistijdvergoeding gevraagd.

Tijdens de training komt uitgebreid aan bod hoe je je echoscopische vaardigheden kunt optimaliseren, welke nodig zijn om een gedegen onderzoek uit voeren voor zowel termijn- en/of groeiecho’s. We werken volgens de actuele richtlijnen die ook gelden voor de doorsnedes die worden gevraagd voor het logboek termijn en biometrie.  Hierdoor kun je gericht oefenen op het uitvoeren van een betrouwbare termijnbepaling, alsmede oefenen met de focus op het opzoeken van de juiste biometrievlakken. Uiteraard is er ook aandacht voor de juiste instellingen van het echo apparaat.

Wat?
Hands-on training voor basisechoscopie; termijn en/of biometrie.

Voor wie?
De training is voor iedere verloskundige en/of echoscopist, welke staat ingeschreven in het basisregister termijn en/of biometrie.

Waar?
Op onze locatie in Heerlen; Heerenweg 68, 6414 AN Heerlen

Duur?
De training duurt viert uur.

Kosten?
De kosten bedragen €200,- p.p.

Accreditatie?
Na het volgen van deze training, dragen wij er zorg voor dat er vier accreditatiepunten worden bijgeschreven in je BEN echokwaliteitsregister.

Aanmelden?                     

Wil je jezelf of samen met je collega’s graag aanmelden voor een hands on training bij ons? Stuur dan een mail naar echoheerlen@gmail.com. Samen bekijken we dan de mogelijkheden, waarna je een aanmeldformulier ontvangt om alle benodigde gegevens in te vullen. Ook wanneer je vragen hebt, zijn we te bereiken op bovenstaand emailadres. We streven ernaar je email zo spoedig mogelijk te beantwoorden.