Wij bieden jullie graag deskundigheid in een prettige, gezellige en huiselijke sfeer. De apparatuur en echoscopisten voldoen aan de kwaliteitscriteria zoals deze gesteld zijn door de beroepsvereniging en de overheid.

Het echocentrum heeft een contract met het Regionaal Centrum Prenatale Screening te Maastricht (https://spszon.nl/) welke de vergunning- en toezichthouder zijn voor de uitvoering van het Structureel Echoscopisch Onderzoek. Onze echoscopisten hebben allemaal de juiste opleidingen en bevoegdheden en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland).

Kinderen in de echokamer

Hoewel kinderen altijd welkom zijn bij Echo Heerlen willen we je er wel attent opmaken dat kleine kinderen een echo spannend kunnen vinden. Tijdens het onderzoek is de ruimte donker en de onderzoeken kunnen lang duren. Sommige kinderen vinden dit eng of gaan zich vervelen. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het onderzoek. Daarnaast bestaat er altijd een kans dat er een afwijkend beeld gevonden wordt. Je krijgt dit dan tijdens het echo-onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Vandaar dat je bij screeningsecho’s zoals de 13- en 20- weken echo géén kinderen mee kunt nemen in de echokamer.