Binnen ons echo centrum kan je terecht voor de volgende medische echo's:

- Vitaliteit

- Bloedverlies

- Termijn

- De 13 wekenecho

- De 20 wekenecho

- Meten van de baarmoederhals

- Groei

- Placenta

- Ligging

- Echo na een miskraam

- Doppler onderzoek (doorbloeding van de navelstreng en een vat in het hoofd van de baby)

- Gynaecologische echo (de gezondheid van baarmoeder, eileiders en eierstokken)

- Spiraalcontrole

Wat is een medische echo?

Een medische echo is een professionele echo met een medische reden. Tijdens deze echo wordt bijvoorbeeld gekeken of het hartje van jouw kindje klopt en of hij of zij goed groeit. Bij de 13 en 20 weken echo wordt daarnaast actief gezocht naar mogelijk aangeboren lichamelijke afwijkingen. Echo Heerlen is een echocentrum waar alleen medische echo’s worden gemaakt. Hoewel het geen pret-echocentrum is, wordt er geprobeerd om ook een mooie 2/3/4D foto te maken van jouw kindje, als deze er goed voor ligt. Bij de 13- en 20-weken echo mag er wettelijk geen 3D/4D echo gemaakt worden. Wel proberen we een mooie (2D) profielfoto van jouw kindje te maken. Neem altijd je eigen USB-stick mee, hier kunnen foto’s en filmpjes op gezet worden.

Hoe wordt de echo gemaakt?

Een echo vindt inwendig (vaginaal) of uitwendig (via de buikwand) plaats. Welke manier gekozen wordt hangt af van de duur van je zwangerschap en het doel van de echo. Zie je op tegen een inwendige echo dat mag je dit ten alle tijden kenbaar maken bij de echoscopiste. Wij kunnen hier dan rekening mee houden of de echo, indien mogelijk, uitwendig maken.

Is een echo veilig?

Echoscopie is een veilige onderzoeksmethode. Er worden geluidsgolven uitgezonden en door de inwendige structuren in de buik weerkaatst. Deze geluidsgolven zijn niet te horen met het menselijk gehoor. Het teruggekaatste geluid wordt omgezet naar beeld. Hierdoor kun je jouw kindje op de monitor bekijken. Dankzij onze moderne apparatuur kunnen wij een 2D, 3D en 4D echo aanbieden, mits het kindje er goed voor ligt.